leserinnlegg om brudd næringsavtalen 2009

Duojáriid ealáhussearvi og Sámiid Duodji


Leserinnlegg


Medlem i Sametingsrådet Vibeke Larsen uttaler at duodjiorganisasjonene spiller poker med Sametingets penger.


Viser til Vibeke Larsens uttalelse i NrkSamiradios nettsider 1-9-09 om duodjiforhandlingene.


Duodjiorganisasjonene er sjokkert over uttalelsene til Sametings rådsmedlem Larsen. Hun sier at duodjiorganisasjonene er uansvarlige, ved å si at vi spiller poker med Sametinges penger.


Salgs og markedstiltaket som organisasjonene hadde foreslått skulle komme den enkelte duojar tilgode. Org. hadde laget en plan over hvordan dette arbeidet skulle organiseres og gjennomføres. Dette var ett nytt tiltak som org. krevde, men Sametinget ønsker å detaljstyre duodjinæringen. Sametinget mener at vi allerede har salgsapparater som fungerer eller Halvtfungerer. Sametinget viser til et nettsted som de har finansiert for salg av bl.a. duodji. P.r. idag er det få duodjiutøvere som selger sine produkter via dette nettstedet. Org. har ikke vært med på de tiltakene som Larsen viser til. Org. er blitt gisler for Sametingets egne tiltak som er utenfor duodjinæringsavtalen.


Org. har fremmet et krav som er godt gjennomtenkt. Med sin uttalelse viser Vibeke Larsen at hun ikke har tillit til det arbeidet duodjiorganisasjonene har gjort.Karasjok den 01.09.09Marit Guttorm Graven Karl Fredrik Teigen

Duojáriid ealáhussearvi Sámiid Duodji

Sign. Sign.

Tlf. 41540752 Tlf. 45066993