InKa - nytt bygg - verdens største samelue

Inga Porsanger satser friskt. Nettopp åpnet hun nybygget sitt i sentrum av Karasjok, rett ved siden av REMA 1000-bygget. I bygget har hun duodjiutsalg og duodjiverksted. Bygget er spesielt utformet.

- Vi har ikke hørt om en samelue som skal være større enn dette, men likevel vil ikke denne samelua kunne registreres som en verdensrekord, sier markedskonsulent Bente Skuggedal i Schibsted Forlag AS.

Det er de som lager og trykker Guinness rekordbok i Norge.

Det er inngangspartiet til duodjiforretningen InKa i Karasjok det er snakk om her. Den er nemlig formet som en tradisjonell samisk kvinnelue fra Karasjok. Hele innretningen er litt over tre meter høy og to og en halv meter bre og er laget av glassfiber, hønsenetting og kloakkrør.

- Da vi begynte å planlegge nybygget så hadde vi bare tenkt å bygge et helt vanlig bygg, men så begynte folk å spørre om ikke jeg skulle lage noe spesielt. Det var dette som vekket opp kreativiteten i meg, forklarer Inga Porsanger, daglig leder og eier av InKa.

Det var da hun satte igang å tegne inngangspartiet. Symbolikken i dette er henne som kvinne og klesdesigner og duodjiutøver. Byggingen startet i sommer og 29. november var den offisielle åpningen.